De Pepermolen stelt voor:
Menu:
Bisque met Armagnacroom
OF
Asperges met gerookte zalm,
pompelmoesbotersausje & koriander
OF
Cannelloni met fijne groentjes
en traag gegaard buikspek
~
Kabeljauwhaas, spinazie,
tatjespap, en tomatade
OF
Kalfskroon, wortel, broccoli,
"Pommes Fondant"
~
Brownie, mascarpone met limoen,
mousse van mango & hazelnoot-ijs
OF
Dame Blanche
OF
Kaasbordje
"Kaasmeesters Callebaut"
(€ + 7,00)
3 gangen: € 49,50 p.p. (soep, hoofdgerecht & dessert)
€ 53,00 (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
4 gangen: € 58,00 (soep, voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
€ 62,00 p.p. (2 voorgerechten, hoofdgerecht & dessert)
♥ Afzakkertje tussen voor- & hoofdgerecht:
Sorbet van citroen met champagne of vodka: + € 7,00 p.p.
♥ Tip: *Assortiment fijne kazen, geselecteerd door kaasmeesters Callebaut,
met huisgemaakte uien-gembercompote:
i.p.v. dessert: + € 7,00
voor het dessert: + € 12,00
Lekker bij kaas:
Oude witte porto “10 years old” Niepoort - € 11,00
Een aanpassing in de menu wordt steeds aangerekend
!! Vanaf 6 personen vragen we het menu te kiezen of
de gerechten op voorhand te bespreken !!
À La carte
Bisque met Armagnacroom € 15,00
Asperges met gerookte zalm,
pompelmoesbotersausje & koriander
VG € 23,00
als HG € 34,00
(met gekookte kasteelaardappeltjes)
Cannelloni met fijne groentjes
en traag gegaard buikspek
als VG € 20,00
als HG € € 29,00
Kabeljauwhaas, spinazie, tatjespap
en tomatade
HG € 32,50
Kalfskroon, wortel, broccoli,
"Pommes Fondant"
HG € 33,00
Als afzakkertje tussen voor- & hoofdgerecht:
Sorbet van citroen met champagne of vodka: € 7,00
Onze Klassiekers
Geitenkaas uit Zuienkerke op notentoast,
warme verse vijg met gefrituurde prei
& eikenblad met pistache en amandelvinaigrette
VG € 18,50 / HG € 24,50
Huisgemaakte kroketjes van kalfszwezerik,
fris slaatje
VG € 21,00 / HG € 30,00
Carpaccio van rundsvlees met raketsla
& zongedroogde tomaten
VG € 21,00 / HG €31,00
Gebakken sliptongetjes “Meunière”
€ 32,00
Ossenhaas “Belgisch wit-blauw”
OF
Black Angus Rib-eye
“De Pepermolen” € 36,00
met pepersaus € 34,50
met béarnaise € 34,50
champignonsaus € 35,00
natuur € 34,00
Gebakken kalfszwezerik en z’n jus,
prei, pureetje met olijfolie
€ 37,00
Aangezien wij à la minute werken
en iedereen zo vlot mogelijk willen bedienen,
vragen we het verschillend aantal gerechten
te beperken tot max. 4
Voor de allerkleinsten:
(tem 12 jaar)
Alle gerechten in de menukaart kunnen in kinderportie klaargemaakt worden.
Kindersteak: € 15,00
Kipfiletje: € 14,00
Sliptongetje: 1 stuk: € 16,00 / 2 stuks: € 24,00
Hierbij horen sla & tomaat of warme groentjes of appelmoes.
Deze gerechtjes worden met aardappeltjes of
frietjes geserveerd.
!! Ivm de allergenen in onze gerechten, vraag informatie aan Joke of Shaun !!
De Nagerechten
Assortiment fijne kazen, geselecteerd door kaasmeesters Callebaut
met uien-gembercompote € 14,50
Brownie, mascarpone met limoen,
mousse van mango & hazelnoot-ijs € 14,00
Dame Blanche € 10,00
Dame Noire € 10,50
Vanille-ijs € 9,00
Vanille-ijs met huisbereide advocaat € 12,00
Vanille-ijs met huisbereide
advocaat en chocoladesaus € 13,00
Sorbet € 10,00
Crème Brûlée € 11,00
Chocolademousse € 8,50
Tiramisu met gemarineerde rozijntjes
& amandelen € 9,50
Crème brûlée € 11,00
Coupe Colonel € 13,50
♥Tips:
Glaasje zoete witte wijn - € 6,00
(La Demoiselle, Domaine Laballe, Côtes de Gascogne 2022)
~
Madeira “10 years old”, Verdelho, Barbeito - € 13,50
~
Aanrader bij kaasbordje:
Oude witte porto "10 years old" Niepoort - € 11,00
Menu:
Vanaf donderdag 23 mei
Aspergeroomsoepje
OF
Zeebaars met groentenkorst ‘Dugléré’
OF
Carpaccio van rode biet,
Gravad lax en humus
~
Heek met zeekraal, erwt, raapjes,
wilde rijst, sausje met curry
OF
Medaillon van Mechelse koekoek met chorizo,
champignons en asperge, aardappeltaart
~
Tiramisu met speculoos, gemarineerde
aardbei en vanille-ijs
OF
Dame Blanche
OF
Kaasbordje
"Kaasmeesters Callebaut"
(€ + 7,00)
3 gangen: € 49,50 p.p. (soep, hoofdgerecht & dessert)
€ 53,00 (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
4 gangen: € 58,00 (soep, voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
€ 62,00 p.p. (2 voorgerechten, hoofdgerecht & dessert)
Bisque met Armagnacroom
OF
Asperges met gerookte zalm,
pompelmoesbotersausje & koriander
OF
Cannelloni met fijne groentjes
en traag gegaard buikspek
~
Kabeljauwhaas, spinazie,
tatjespap, en tomatade
OF
Kalfskroon, wortel, broccoli,
"Pommes Fondant"
~
Brownie, mascarpone met limoen,
mousse van mango & hazelnoot-ijs
OF
Dame Blanche
OF
Kaasbordje
"Kaasmeesters Callebaut"
(€ + 7,00)
3 gangen: € 49,50 p.p. (soep, hoofdgerecht & dessert)
€ 53,00 (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
4 gangen: € 58,00 (soep, voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
€ 62,00 p.p. (2 voorgerechten, hoofdgerecht & dessert)
♥ Afzakkertje tussen voor- & hoofdgerecht:
Sorbet van citroen met champagne of vodka: + € 7,00 p.p.
♥ Tip: *Assortiment fijne kazen, geselecteerd door kaasmeesters Callebaut,
met huisgemaakte uien-gembercompote:
i.p.v. dessert: + € 7,00
voor het dessert: + € 12,00
Lekker bij kaas:
Oude witte porto “10 years old” Niepoort - € 11,00
Een aanpassing in de menu wordt steeds aangerekend
!! Vanaf 6 personen vragen we het menu te kiezen of
de gerechten op voorhand te bespreken !!
À La carte
Bisque met Armagnacroom € 15,00
Asperges met gerookte zalm,
pompelmoesbotersausje & koriander
VG € 23,00
als HG € 34,00
(met gekookte kasteelaardappeltjes)
Cannelloni met fijne groentjes
en traag gegaard buikspek
als VG € 20,00
als HG € € 29,00
Kabeljauwhaas, spinazie, tatjespap
en tomatade
HG € 32,50
Kalfskroon, wortel, broccoli,
"Pommes Fondant"
HG € 33,00
Als afzakkertje tussen voor- & hoofdgerecht:
Sorbet van citroen met champagne of vodka: € 7,00
Onze Klassiekers
Geitenkaas uit Zuienkerke op notentoast,
warme verse vijg met gefrituurde prei
& eikenblad met pistache en amandelvinaigrette
VG € 18,50 / HG € 24,50
Huisgemaakte kroketjes van kalfszwezerik,
fris slaatje
VG € 21,00 / HG € 30,00
Carpaccio van rundsvlees met raketsla
& zongedroogde tomaten
VG € 21,00 / HG €31,00
Gebakken sliptongetjes “Meunière”
€ 32,00
Ossenhaas “Belgisch wit-blauw”
OF
Black Angus Rib-eye
“De Pepermolen” € 36,00
met pepersaus € 34,50
met béarnaise € 34,50
champignonsaus € 35,00
natuur € 34,00
Gebakken kalfszwezerik en z’n jus,
prei, pureetje met olijfolie
€ 37,00
Aangezien wij à la minute werken
en iedereen zo vlot mogelijk willen bedienen,
vragen we het verschillend aantal gerechten
te beperken tot max. 4
Voor de allerkleinsten:
(tem 12 jaar)
Alle gerechten in de menukaart kunnen in kinderportie klaargemaakt worden.
Kindersteak: € 15,00
Kipfiletje: € 14,00
Sliptongetje: 1 stuk: € 16,00 / 2 stuks: € 24,00
Hierbij horen sla & tomaat of warme groentjes of appelmoes.
Deze gerechtjes worden met aardappeltjes of
frietjes geserveerd.
!! Ivm de allergenen in onze gerechten, vraag informatie aan Joke of Shaun !!
De Nagerechten
Assortiment fijne kazen, geselecteerd door kaasmeesters Callebaut
met uien-gembercompote € 14,50
Brownie, mascarpone met limoen,
mousse van mango & hazelnoot-ijs € 14,00
Dame Blanche € 10,00
Dame Noire € 10,50
Vanille-ijs € 9,00
Vanille-ijs met huisbereide advocaat € 12,00
Vanille-ijs met huisbereide
advocaat en chocoladesaus € 13,00
Sorbet € 10,00
Crème Brûlée € 11,00
Chocolademousse € 8,50
Tiramisu met gemarineerde rozijntjes
& amandelen € 9,50
Crème brûlée € 11,00
Coupe Colonel € 13,50
♥Tips:
Glaasje zoete witte wijn - € 6,00
(La Demoiselle, Domaine Laballe, Côtes de Gascogne 2022)
~
Madeira “10 years old”, Verdelho, Barbeito - € 13,50
~
Aanrader bij kaasbordje:
Oude witte porto "10 years old" Niepoort - € 11,00
Menu:
Vanaf donderdag 23 mei
Aspergeroomsoepje
OF
Zeebaars met groentenkorst ‘Dugléré’
OF
Carpaccio van rode biet,
Gravad lax en humus
~
Heek met zeekraal, erwt, raapjes,
wilde rijst, sausje met curry
OF
Medaillon van Mechelse koekoek met chorizo,
champignons en asperge, aardappeltaart
~
Tiramisu met speculoos, gemarineerde
aardbei en vanille-ijs
OF
Dame Blanche
OF
Kaasbordje
"Kaasmeesters Callebaut"
(€ + 7,00)
3 gangen: € 49,50 p.p. (soep, hoofdgerecht & dessert)
€ 53,00 (voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
4 gangen: € 58,00 (soep, voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
€ 62,00 p.p. (2 voorgerechten, hoofdgerecht & dessert)