De Pepermolen
  • Welkom!
  • Menukaart
  • Lunch
  • Reservatie
  • Wijnkaart
  • Dranken
  • Route
  • Linken
  • Sfeerbeelden

De Pepermolen stelt voor:

Lunch:
€ 29,00 p.p.
Wordt geserveerd op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag
(met uitzondering van feestdagen).
Ze bestaat uit soep of voorgerecht & keuze uit 2 hoofdgerechten.
Steeds wisselend volgens marktaanbod.
We werken uitsluitend met dagverse producten.


Menukaart:


Menu:

Wortelsoepje met Zahtar
& kikkererwten
OF
Waldorf Salad met
gebakken coquille
OF
Stoofpotje van varkenswang
en lamszwezerik


~

Eend met compote van vijg en rode ui,
wortel en gratin
OF
Kabeljauw met limoen, groene kool,
mousselineaardappelen


~

Crème brûlée met amaretto
& speculoos-ijs 

OF
Dame Blanche
​OF
Kaasbordje
"Kaasmeesters Callebaut"

(€ + 6,50)
 
3 gangen: € 48,00 p.p. (soep OF voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
4 gangen: € 52,00 (soep, voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
                      € 57,00 p.p. (2 voorgerechten, hoofdgerecht & dessert) 

♥ Afzakkertje tussen voor- & hoofdgerecht:
Sorbet van citroen met champagne of vodka: + € 7,00 p.p.
 
♥ Tip: *Assortiment fijne kazen, geselecteerd door kaasmeesters Callebaut,
met huisgemaakte uien-gembercompote:
i.p.v. dessert: + € 6,50
voor het dessert: + € 12,00
 
Lekker bij kaas:
Oude witte porto “10 years old” Niepoort - € 11,00


Een aanpassing in de menu wordt steeds aangerekend
!! Vanaf 6 personen vragen we het menu te kiezen of
de gerechten op voorhand te bespreken !!


 
À La carte
Wortelsoepje met Zahtar
& kikkererwten € 14,00

Waldorf Salad met gebakken coquille
als VG € 23,00 
als HG € 33,00 (met Griekse pasta)

Stoofpotje van varkenswang & lamszwezerik
als VG € 22,00
als HG  € € 32,00 (met huisgemaakte kroketjes)
 
Kabeljauw met limoen, groene kool,
mousselineaardappelen
HG € 32,00

Eend met compote van vijg en rode ui,
wortel, gratin 
HG € 33,00

Als afzakkertje tussen voor- & hoofdgerecht:
Sorbet van citroen met champagne of vodka: € 7,00

 
Onze Klassiekers
 Geitenkaas uit Zuienkerke op notentoast, 
warme verse vijg met gefrituurde prei 
​& 
eikenblad met pistache en amandelvinaigrette  
VG
  € 17,00 / HG € 24,00

Huisgemaakte kroketjes van kalfszwezerik,
fris slaatje
VG € 21,00 / HG € 30,00
 
Carpaccio van rundsvlees met raketsla 
&
zongedroogde tomaten  
VG € 21,00 / HG €30,00

Gebakken sliptongetjes “Meunière”
€ 32
,00
 
Ossenhaas “Belgisch wit-blauw”
“De Pepermolen” € 35,00
    met pepersaus  € 33,50
​​​​​​       met béarnaise  € 33,50 
champignonsaus  € 34,00
                natuur  € 33,00

 
Gebakken kalfszwezerik en z’n jus, 
prei, pureetje met olijfolie  
​€ 35,00


Aangezien wij à la minute werken 
en iedereen zo vlot mogelijk willen bedienen, 
vragen we het verschillend aantal gerechten 
​te beperken tot max. 4

 
Voor de allerkleinsten: 
Alle gerechten in de menukaart kunnen in kinderportie klaargemaakt worden.
 Kindersteak: € 15,00
Kipfiletje: € 14,00
Sliptongetje: 1 stuk: € 16,00 / 2 stuks: € 24,00

Hierbij horen sla & tomaat of warme groentjes of appelmoes.
Deze gerechtjes worden met aardappeltjes of 
​
frietjes geserveerd.  
  
!! Ivm de allergenen in onze gerechten, vraag informatie aan Joke of Shaun !!

De Nagerechten
 Assortiment fijne kazen, geselecteerd door kaasmeesters Callebaut 
​met uien-gembercompote € 14,00

Crème brûlée met amaretto
en speculoosijs
€ 13,50

Dame Blanche ​​​​​​​​€ 10,00

Dame Noire ​​​​​​​​€ 10,50

Vanille-ijs​​​​​​​​ € 9,00

Vanille-ijs met huisbereide advocaat ​​​​​€ 12,00

Vanille-ijs met huisbereide
advocaat en chocoladesaus  € 13,00


Sorbet ​​​​​​​​​€ 10,00

Chocolademousse ​​​​​​​€ 8,50

Tiramisu met gemarineerde rozijntjes 
& amandelen € 9,50

Crème Brûlée € 11,00

Coupe Colonel: the smooth version ​​​​​​​​€ 13,50​
 
♥Tips:
 Glaasje zoete witte wijn - € 6,00
(La Demoiselle, Domaine Laballe, Côtes de Gascogne 2022)
 ~
Madeira “10 years old”, Verdelho, Barbeito - € 13,50
~
Aanrader bij kaasbordje:
Oude witte porto "10 years old" Niepoort - € 11,00



Menu:
Van donderdag 5 tem
maandagmiddag 30 oktober



Soepje van butternut,
ricotta met groene kruiden
OF
Goudbrasem, spitskool,
mousseline
OF
Rundscarpaccio met knolselder
& Parmezaan

~

Hertenkalffilet, herfstgarnituur
en huisgemaakte kroketjes
OF
Heek, risotto, boschampignons

~

Peer, brownie, karamel,
vanille-ijs

OF
Dame Blanche
OF
Kaasbordje
"Kaasmeesters Callebaut"
(€ + 6,50)
 
3 gangen: € 49,00 p.p. (soep OF voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
4 gangen: € 53,50 (soep, voorgerecht, hoofdgerecht & dessert)
                       € 59,00 p.p. (2 voorgerechten, hoofdgerecht & dessert) 


Locatie

Restaurant De Pepermolen
Kevin & Joke Grymonpon - Demaecker
Walram Romboudtstraat 2
​8380 Lissewege
​
BTWnr. BE 0881 528 674

Openingsuren

LUNCH:
Van donderdag tem maandag:
    ​    van 12u tot 14u 

DINER:
​Op vrijdag & zaterdag:
       van 18.30u tot 20.30


​​Sluitingsdagen: dinsdag & woensdag
Vakantie: van 2 tot 10 november 
                                 & 
van 25 december tot 4 januari
24 december: take away tussen 10u en 12u
Foto

Contacteer ons

Foto
Foto
050 55 05 03
  • Welkom!
  • Menukaart
  • Lunch
  • Reservatie
  • Wijnkaart
  • Dranken
  • Route
  • Linken
  • Sfeerbeelden